Header sub Zorgboerderij
Zorgboerderij Bernerboefjes

Zorg op maat in een huiselijke sfeer

Ouderenzorg en volwassenen
Zorg met aandacht

Op onze zorgboerderij bieden we dagbesteding aan ouderen met een lichamelijke beperking en geheugenproblematiek. 

Ook volwassenen met psychische problematieken zijn van harte welkom. In een omgeving waar zorg op maat, kleinschaligheid en een huiselijke sfeer centraal staan, streven we ernaar dat ouderen zich thuis, gehoord, gezien en begrepen voelen.

Senior Zorgboerderij #2
Senior Zorgboerderij
Stimuleren en uitdagen

Met een enthousiast en betrokken team stimuleren, prikkelen, en dagen we ouderen uit op zowel praktisch als sociaal vlak. 

Via de Bohm-methodiek kijken we naar de cliënt zelf en bieden we belevingsgerichte zorg. Activiteiten, variërend van creatieve en culinaire tot boerderij-gerelateerde bezigheden, dragen bij aan het bereiken van doelen zoals betere oriëntatie, verminderd medicijngebruik, levendigheid, herwonnen vaardigheden, gevoel van belangrijkheid, verbeterd sociaal contact en initiatiefname.

Doelen bij de cliënten
  • Kunnen beter de weg vinden
  • Hebben minder medicijnen nodig
  • Worden levendiger en participeren in het dagelijks leven
  • Pakken oude vaardigheden op
  • Voelen zich weer belangrijk
  • Hebben meer contact, praten, lachen en nemen initiatief
Inzet Berner #3
Inzet Zorgboerderij #11
Jeugdzorg
Inclusieve zorg 

Onze zorgboerderij biedt dagbesteding en logeeropvang (woensdag t/m zaterdag) voor mensen met een verstandelijke beperking, gedrags- en/of ontwikkelingsstoornis, en lichamelijke beperkingen. 

We streven naar inclusieve zorg en ondersteunen ook in thuissituaties om families te ontlasten.

Activiteiten voor groei

Met diverse activiteiten die aansluiten op de mogelijkheden van de cliënt, proberen we niet alleen te ontlasten maar ook nieuwe vaardigheden aan te leren. 

We werken nauw samen met ouders, jeugdzorg, en gemeente, en bespreken doelen regelmatig in gezamenlijke gesprekken. Onze inzet is gericht op het verlenen van de best mogelijke zorg en ondersteuning aan de kinderen.

Inzet Zorgboerderij #6

Contact

Plattegrond kl

Stel een vraag

Voor meer informatie over onze diensten, openingsuren of om kennis te maken, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen streven we naar zorgzaamheid, ondersteuning en liefde voor zowel honden als mensen.

© Bernerboefjes 2023 | Alle rechten voorbehouden.

Delen