Zorgboerderij

De zorgboerderij is een plek waar mensen terecht kunnen met problemen op psychisch of sociaal gebied. Dit loopt uiteen van autistische stoornissen tot communicatieve stoornissen en van leerproblematiek tot verstandelijke beperking.

Daarnaast is er mogelijkheid om mensen op te vangen om de thuissituatie te ontlasten. Door de vele activiteiten die op een zorgboerderij kunnen worden georganiseerd, is er altijd een activiteit te vinden die aansluit op de mogelijkheden van de cliënt. En dat is ook juist waar de zorgboerderij voor staat: het benutten van de mogelijkheden van de cliënt en niet wijzen op de onmogelijkheden.

Daarnaast wordt er geprobeerd om de cliënt nieuwe vaardigheden aan te leren.

De Bernerboefjes is ook geschikt voor oudere en mensen met Alzheimer, we werken met deze groep mensen  volgens de Bohn methode.

De zorgboerderij is alleen beschikbaar voor mensen die een geldige indicatie hebben voor PGB (persoonsgebonden budget) of ZIN (zorg in natura).

Voordat we kunnen starten met de zorg moet er eerst een intake gesprek plaats vinden, daarvoor hebben we een clienten gegevens formulier waarop u uw gegevens kan invullen. Met dit formulier kunnen we de zorgovereenkomst vast invullen zodat de meeste gegevens er al opstaan.

Bij de intake maken we ook het begeleidingsplan voor de client, waar we een persoonsbeeld maken van de client, en waar we de doelen  in meenemen waaraan wordt gewerkt.

Ook ontvangt u een map waarin informatie te vinden is over verschillende onderdelen van de zorg.

Zodra de indicatie bij ons binnen is kan er worden gestart met de zorg.