Over de Bernerboefjes

Over ‘De Bernerboefjes’


De Bernerboefjes is een zorgboerderij die net buiten Groot-Ammers ligt aan een doodlopende weg. Hierdoor is er weinig verkeer rond de boerderij. Het bedrijf bestaat uit meerdere onderdelen.

  • Er is een grote stal met ruim 150 melkkoeien die elke dag gemolken en gevoerd moeten worden. Er worden vaak kalfjes geboren, die ook verzorging nodig hebben.
  • Daarnaast wordt er op het bedrijf gefokt met honden van het ras Berner Sennen. Deze honden hebben een lief karakter en worden ook ingezet voor de clienten.
  • Op de boerderij zijn er ook kippen, katten en konijnen om te verzorgen en te knuffelen.
  • Ook worden er andere activiteiten gedaan zoals: Knutselen, bakken, appelmoes maken, en activiteiten voor buiten, te veel om op te noemen
  • Zomers kan er worden gezwommen in ons zwembad.

 

Zorgdagen
De zorgboerderij is woensdag tot en met zaterdag geopend voor cliënten van 9.00u tot 17.00u. en in het weekend kunnen cliënten logeren. Op woensdagmiddag en op zaterdag zijn er vooral jongere cliënten; de andere dagen is dit verschillend. De cliënten kunnen op de zorgboerderij helpen met melken, het verzorgen van de koeien, kalveren, kippen en konijnen en het verzorgen en trainen van de honden. Het is mogelijk om een verzorghond te hebben, waarmee een band opgebouwd kan worden. Het is voor cliënten ook mogelijk om in de moestuin naast het huis zelf groente of fruit te planten. Naast het werken is er ook tijd om even erop uit te gaan of een spelletje te doen met de andere cliënten of de begeleiding.

Oudere

De zorgboerderij is geopend van dinsdag, donderdag en vrijdag voor oudere, voor deze groep hebben we een aangepast programma.

Voor meer informatie over oudere kunt u contact opnemen met Lucinda den Besten van Vugt: 06 14225454

Wat levert het de cliënt op?
Op De Bernerboefjes richten we ons erop om de cliënt zelfredzamer te maken. Aan de hand van de mogelijkheden die de cliënt heeft, proberen we hem of haar een zinvolle dagbesteding te bieden. We proberen om cliënten te leren zelfstandig klussen te beginnen en af te maken, om initiatief te tonen, om hen zelf activiteiten te laten ontdekken die we kunnen gaan doen en we leren hen om te gaan met andere cliënten. Deze vaardigheden kunnen voor een cliënt die zich voorbereidt op het arbeidsproces zeer nuttig zijn. Daarnaast kunnen de cliënten de zorgboerderij als referentie gebruiken bij het zoeken naar een baan.

Werknemers
Op de zorgboerderij is altijd de boer, de (zorg)boerin of een werknemer aanwezig. De boerin heeft een opleiding in de zorg.  Wij werken met personeel die allemaal een opleiding in de zorg hebben of nog studeren.  De cliënten krijgen hierdoor altijd begeleiding van een gediplomeerd persoon. Hiernaast zijn er nog andere werknemers die zich inzetten op de boerderij en die samenwerken met de cliënten. Wij hebben allemaal een BHV diploma en een VOG.